Arbeidsongeschikt PTSS politie

 1. Home
 2. Arbeidsongeschikt PTSS politie
null

DOLDERMAN PTSS POLITIE ADVOCATEN

WIJ STAAN KLAAR OM U TE HELPEN

Arbeidsongeschikt PTSS Politie

Agenten ontwikkelen soms PTSS terwijl ze bij de politie werken. Hoe vaker iemand traumatische gebeurtenissen meemaakt, hoe groter de kans dat hij of zij uiteindelijk PTSS zal ontwikkelen. Het vermogen om te blijven werken met een posttraumatische stressstoornis, of PTSS, hangt vaak af van de ernst, frequentie en duur van de symptomen die u ervaart, inclusief hoe frequent en uitgesproken uw episodes of flashbacks van de triggerende gebeurtenis zijn.

Als een politieagent PTSS ontwikkelt als gevolg van zijn werk, verliest hij niet automatisch zijn baan. Zijn superieuren zouden hem echter van het veld verwijderen als zijn ontwikkeling van PTSS ertoe zou leiden dat hij plotseling arbeidsongeschikt zou worden. Deze zelfde norm regelt elke slopende aandoening, zoals astma.

Niet alleen kunnen de symptomen van PTSS uw vermogen om te werken beïnvloeden, maar ook de behandelingen die nodig zijn om de aandoening onder controle te houden, inclusief noodzakelijke therapie en medicijnen.

Mentale en lichamelijke klachten

Mensen met PTSS vertonen drie primaire psychologische symptomen bij deze aandoening. Ze herbeleven de traumatische gebeurtenis of gebeurtenissen die de PTSS veroorzaakten, hetzij tijdens hun wakkere of slaapuren. Ze vertonen ook vermijdingsgedrag, wat een mentale of psychologische onthechting van het dagelijks leven is. Ook vertonen ze verschijnselen waarbij een psychologische toestand is van een verhoogd bewustzijn of waakzaamheid. Andere symptomen die vaak voorkomen bij PTSS zijn gerelateerd aan stress en angst. Daarbij ervaren veel PTSS-patiënten ook schuldgevoelens bij de nabestaanden, wat kan leiden tot uitgesproken depressieve symptomen.

Hoewel de manifestatie van PTSS-symptomen voornamelijk mentaal en psychologisch van aard is, zijn er ook fysieke symptomen die vaak voorkomen bij de aandoening, voornamelijk als gevolg van stress, angst en depressie. Deze lichamelijke symptomen kunnen zijn: vermoeidheid, duizeligheid, flauwvallen en hoofdpijn. Wanneer PTSS-symptomen het ergst zijn, kunnen zowel de fysieke als de psychologische manifestaties van de stoornis zeer uitgesproken zijn. Verzwakkende lichamelijke klachten kunnen het voor PTSS-patiënten onmogelijk maken om hun dagelijkse taken uit te voeren, of ze nu zittend, actiever of met de hand zijn. Uw vermogen om te blijven voldoen aan de fysieke eisen van uw eigen werk hangt volledig af van hoe ernstig uw lichamelijke symptomen zijn en hoe vaak ze voorkomen.

Het is duidelijk dat al deze mentale symptomen van invloed kunnen zijn op uw vermogen om met PTSS te werken. Vaak hebben degenen die in meer stressvolle banen werken, zoals agenten bij de politie, het moeilijker om aan het werk te blijven met PTSS omdat hun verhoogde stressniveaus op het werk elke dag een continue en constante verslechtering van PTSS-symptomen veroorzaken. Dit kan leiden tot PTSS politie arbeidsongeschikt.

Tijdens de arbeidsongeschiktheid mag de werkgever u gedurende minimaal 2 jaar niet ontslaan. Als u door een arbeidsongeval, beroepsziekte of beroepsincident arbeidsongeschikt wordt, heeft u waarschijnlijk recht op de volgende uitkeringen:

 • Loonbetaling bij ziekte;
 • Vergoeding van medische kosten;
 • Vergoeding blijvend letsel;
 • WIA-aanvulling na ontslag;
 • Letselschade vergoeding.

Wat moet u doen als u arbeidsongeschikt bent?

Een beroepsziekte kan ernstige gevolgen hebben. Het komt vaak voor dat een werknemer door een beroepsziekte zijn werk niet meer kan doen en arbeidsongeschikt wordt. U kunt ontslagen worden als gevolg van arbeidsongeschiktheid. Een ontslag heeft enorme financiële gevolgen en de gevolgen voor het gezin zijn niet te overzien. Het risico op ontslag wegens arbeidsongeschiktheid is een probleem voor de politie, omdat politieagenten dagelijks te maken hebben met gevaarlijke situaties. Bent u tijdens werk bij de politie arbeidsongeschikt? Heeft u last van PTSS symptomen?  Dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding.

Dolderman Letselschade Advocaten kan u hierbij helpen. Als u door een beroepsziekte wordt geconfronteerd met inkomensderving, dan claimt onze letselschade advocaat uw schade. Als u vanwege uw beroepsziekte wordt ontslagen, krijgt u juridische begeleiding van onze arbeidsrechtadvocaat. En valt u onder de WIA, dan krijgt u rechtsbijstand van onze WIA-specialist. Samen met een team van specialisten zorgen wij er bij Dolderman Letselschade Advocaten voor dat slachtoffers krijgen waar ze recht op hebben: een financiële vergoeding voor hun letselschade. Wij geven niet alleen advies over uw situatie, maar kunnen eventueel ook een schadevergoeding eisen bij ontslag wegens arbeidsongeschiktheid.

Vertel ons wat er gebeurd is?

  Wat is er gebeurd?

  Uw Naam en Telefoonnummer?

  null

  MEEST GESTELDE VRAGEN

  MR. V. DOLDERMAN IS OFFICIER GEWEEST BIJ DE LANDMACHT

  Bent u als beroeps- of als dienstplichtig politie uitgezonden? Heeft u te maken met lichamelijk of geestelijk letsel (PTSS) door de uitzending? Wij beschikken over de unieke ervaring en deskundigheid om uw dienstgerelateerde schade te claimen.

  null

  NEEM CONTACT OP

  GRATIS LETSELSCHADE ADVIES

   Menu